Praktijk voor bewustzijnsontwikkeling en healing 

 Bevrijd jezelf van alles wat je denkt te moeten zijn en word wie je werkelijk bent. 

Holistische aanpak

In mijn praktijk hanteer ik een holistische benadering. Ik zie de mens als een fysieke, mentale, emotionele en energetische eenheid. Alles is met elkaar verbonden en heeft invloed op elkaar. Zo kan de oorsprong van een fysieke klacht op mentaal niveau liggen of andersom. Om bij de kern van een probleem te komen combineer ik gesprekstherapie met een lichaamsgerichte methode. 


Klachten als signaal

Onder iedere klacht zit een verhaal dat gehoord en begrepen wil worden. We willen er vanaf en snel ook! Dit kan natuurlijk met een pilletje -en soms is dat ook echt nodig- ,maar daar haal je de oorzaak niet mee weg. Ik wil hier vanuit een ander perspectief naar kijken om samen te achterhalen wat de boodschap van je klacht is. 

Patronen

Je hebt je zo voorgenomen om het nu eindelijk anders te doen en voor je het weet schiet je toch weer in dat oud patroon. Oude patronen zijn overlevingsmechanismes die je ontwikkeld hebt in de loop van je leven en hebben dus een dienende functie. Totdat je op een punt komt in je leven dat deze mechanismes juist tegen je gaan werken. Je hebt het gevoel dat je vast zit en hebt een diep verlangen naar vrijheid. 

Mogelijke methodieken

-Zelfonderzoek: Je verlegt je aandacht van buiten naar binnen en je neemt te tijd om eens dieper te kijken en voelen hoe het met je gaat. Je observeert je gevoelens, gedachten en gedrag en word je bewust wanneer je iets raakt. Je krijgt inzicht in je patronen en ontdekt waar jij jezelf beperkt en hoe je jezelf meer ruimte kan geven. Onverwerkte gevoelens van angst, pijn, verdriet of ander emotioneel leed kunnen hierbij naar de oppervlakte komen zodat ze in een veilige omgeving alsnog verwerkt kunnen worden. Door zelfonderzoek kun je de verbinding herstellen met je innerlijke wijsheid.

-Quantumhealing: Dit is een wetenschappelijke en effectieve, energetische methode die het zelfhelend vermogen van het lichaam activeert. Klik hier voor een uitgebreide uitleg.

spiertest (touch for health): De spiertest kan ik inzetten om te onderzoeken op welk niveau de oorzaak van de klacht ligt en wat het onderliggende thema is. Zo kunnen we snel bij de kern van een probleem komen en van daaruit verder werken. 

-quantumreset: dit is een energetische methode, gecombineerd met ademhaling, die snel en effectief de emotionele lading van een gebeurtenis af kan halen. Dit geeft meteen verlichting van klachten of nieuwe inzichten. 

-wandeltherapie: je zet letterlijk en figuurlijk stappen naar herstel en balans. Het wandelen brengt je in het hier en nu en in contact met jezelf. Het werkt stress verlagend waardoor je makkelijker tot nieuwe inzichten kan komen. 

Verder combineer ik elementen uit:
-cognitieve gedragstherapie 
 
-systemisch werk,
-the work (Byron Katy),
-ho 'o ponopono, 
-innerlijk kindwerk,
-mindfulness
-meditatie.

Bellen